Večeře jako rituál. Propojení gastronomie a divadla v unikátně sestaveném menu o jedenácti chodech na počest bývalých jatek, která oslaví v roce 2025 130 let od svého založení. Menu je vytvořeno speciálně na míru tomuto projektu, a to šéfkuchařem restaurace Mlýnec Láďou Vaníčkem a týmem ze Zátiší Group. V Česku naprosto ojedinělý projekt začíná 25. dubna v Holešovické tržnici. V rámci ojedinělé gastro performance v prostorách bývalých jatek v Holešovické tržnici vás pozveme do chrámu hodování, do chrámu masa. Na návštěvníky tu čeká jedenáctichodového menu, servírované v unikátní scénografii a během divadelní performance, kterou tu ještě nikdo neviděl. Event, v němž divadlo nemůže existovat bez jídla a jídlo bez divadla. Performance je exkluzivní, proběhne pouze 15 večerů. A lístky už teď rychle mizí. Kupte si vstupenku zde!
Nejdřív vstoupíte do chrámu. Tajemného prostoru, který vzýva maso jako božstvo. Mlčící postavy ministrantů Vás usazují ke stolu, kde na vás čeká welcome drink. Sekt ale nečekejte. V tomto chrámu bude všechno jinak, než jste zvyklí. Znenadání se objevuje mysteriózní postava Velekněze řádu a začíná mše. Jedenáct modliteb, jedenáct chodů. Během nich prožijete, ale i ochutnáte příběh lidstva, jídla a gastronomie. Každý chod je uměleckým zážitkem spojujícím performance, vizuální show a stand-up. V hlavní roli Velekněze se představí herec Kryštof Bartoš. Populární herec, kterého znáte např. ze seriálu Devadesátky, je v divadelním světe znám především jako průkopník tzv. imerzivního divadla, kdy se stírá hranice mezi představením a hledištěm a diváci jsou součástí celé inscenace.
Menu této gastro performance vypráví příběh o masu, které zmizelo ze světa. Je tematicky sestavené hlavně z rostlinných surovin a zakončené chodem, v němž je naopak každá jeho složka masová. Zážitek je ale připraven i na hosty, kteří maso nejedí vůbec. Celé menu je spojené s pečlivě kurátorovaným nápojovým balíčkem. Těšíme se na vás od 25. 4. do 14. 5. v Holešovické tržnici, Hale 17.
VSTUPENKY ZDE