Praha, březen 2025 – Bývalý jateční areál Holešovickátržnice si v letošním roce připomíná 130 let od svého založení a oslavybudou probíhat po celý rok. V hlavní roli se však představí ojedinělýkoncept gastro performance BEEF se spoustou kvalitní hudby, Pop Up kavárnous denním programem, přednáškami, i originálním kázáním nejen o mase. Tovše budou moci návštěvníci zažít na přelomu dubna a května stejně jako výstavuve věži. Právě výstava návštěvníkům připomene prostřednictvím dobovýchfotografií časy minulé, které však daly základ areálu, který se postupně měnív chrám kvalitního jídla a zábavy.
Pop Up kavárna jako chrám hodování od dubna do května
Objevtespeciální pop-up místo, v němž se Hala 17 promění v chrám hodování, umění,kultury a pocty kulinářským obřadům. Každý den ve dnech od 24. 4. až do 14.5. otevře své brány Hala 17, aby uvítala příchozí přes den do pop-up kavárny,kde se v odpoledních hodinách mohou zájemci připojit ke mši svaté za masonebo si od 14.00 hod vyslechnout přednášky na témata spojená s gastronomiía kulturou. Večer se pak místo promění v chrám hodování v rámcikonceptu BEEF a následně v koncertní místo s nadupaným line-upem, kterýnabídne lahůdky jako WWW NEUROBEAT, po delší odmlce duo Republic of Two nebohard core uskupení Slut a mnoho dalších.
Co na vás čeká?
Line upkoncertů a dalších akcí
čt 24.4. 2025 19.30 /JUST IMPRO SHOW
pá 25. 4. 2025 21.00 / WWW NEUROBEAT
so 26. 4. 2025 21.00 / Himalayan Dalai Lama & Terezie Kovalová
ne 27. 4. 2025 21.00 / Republic of Two
út 29. 4. 2025 21.00 / Manon meurt & Ida The Young
po 5.5. 2025 19.30 / Fuckupnight UMAMI
út 6. 5. 2025 21.00 / Anna Vaverková & Jakub König
st 7. 5. 2025 21.00 / Slut & Meat-House Chicago I.R.A.
út 13. 5. 2025 21.00 P/\ST
st14.5.2025 21.00 ŠatySVlečkou BEEF closing party
Otevírací doba Haly 17
10.00-00.00 / KAVÁRNA KONZUM
18.00 / BEEF – GASTROPERFORMANCE
21.00-00.00 / HUDEBNÍ PROGRAM
*************
BEEF: Nasyťte duši i tělo v rituální inscenovanévečeři!
Propojení jídla a divadla v prostorách bývalých jatek.Jedenáctichodová večeře v unikátním uměleckém zpracování. Ponořte se do příběhujídla a jeho historie, do minulosti Holešovické tržnice a do úvah o budoucnostinaší gastronomie v neopakovatelné gastro performance. Během pouze 15 vybranýchvečerů vás čeká degustační večeře s balíčkem alkoholických a nealkoholickýchnápojů, kterou vám naservírujeme ve spolupráci s týmem šéfkuchaře restauraceMlýnec Láďou Vaníčkem ze Zátiší Catering Group. V rámci rituální večeřeochutnáte jedenáctichodové menu v unikátním uměleckém zpracování. To, co vámjindy přijde jako obyčejná květina, uvidíte jako delikatesu, která pošimrá vašesmysly. Nejen ty chuťové.
Pouze 15 repríz pro 60 hostů od 25. 4. do 14. 5. 2025.
Vstupné stojí 4 800 Kč a lístky jsou k zakoupení zde: vstupenky
Ponořte se do příběhu jídla a jehohistorie. Do minulosti Holešovické tržnice – bývalých královských jatek. Dopříběhů z kulinářského světa, do úvah o budoucnosti naší gastronomie.
*************
Výstava ve věži
U příležitosti výročí bude rovněž zpřístupněnovyhlídkové patro vodárenské věže. Nepůjde však jen o možnost podívat se dookolí areálu, ale o patro níže také prostřednictvím vizualizací nahlédnout napodobu území před 130 lety, na krajinu, která byla z věže vidět v roce 1895.
Součástí výstavy bude expozice, která mapuje vzpomínkyna Holešovickou tržnici, ať už v podobě dobových fotografií nebo vzpomínekpřímých pamětníků jatečního provozu. Součástí bude také úkolová stezka, kterousi budou moci projít nejen děti, ale i dospělí, a to od zahájení výstavy až dozáří.
Výstava bude zpřístupněna od 24. dubna do 29. června2025.
Dobré chutnání v Holešovickétržnici a na zdraví do dalších 130 let!
*************
Mediálním partnerem všech akcí je Rádio Praha / praha.rozhlas.cz
Kontakt pro média: Linda Antony / tel: 777 16 88 99 / email: linda.antony@navystavisti.cz
Veronika Wolfová / tel: 724 442 965 / email: pr@navystavisti.cz