arrow_back
Pro média

Holešovická tržnice představuje světový formát  gastroperformance.

BEEF přináší jedinečný zážitek pro všechny smysly.

Praha, 25. dubna 2025 – Gastroperformance. Umění, které chutná. Zážitek, který se nedá přenést, jen zažít. Vesvětových metropolích patří mezi nejoriginálnější formy zábavy – propojuješpičkovou gastronomii, divadlo, smyslové opojení a hlubší příběh. Lidé cestujípřes půl světa, aby se stali součástí večerů, které se nejedí, ale prožívají. Aprávě teď se tento formát dostává do Prahy – v rámci oslav 130 let Holešovickétržnice vznikl projekt BEEF, inscenovaná rituální večeře o jedenácti chodech,která se odehrává jen během několika večerů. Luxusní menu od šéfkuchaře LádiVaníčka ze Zátiší Group, podmanivá chrámová atmosféra a dokonalá souhra herců,živé hudby a hostů. Něco takového tu ještě nebylo. A po 14. květnu již nebude.

 

Ve chvíli, kdy vstoupíte dopotemnělé haly Holešovické tržnice, změní se vše. Čas, realita i očekávání.Přivítají vás postavy v maskách, hudba, která připomíná okultní scény z jinéhosvěta, a velekněz Kryštof Bartoš, který s absolutní jistotou, lehkostí a vtipemvede celou hostinu jako starodávný obřad. BEEF je rituál. Precizně zrežírovanýzážitek, který vás pohltí. Nejdřív jen pozorujete. A pak se přistihnete, žejste uvnitř – součástí příběhu, který se odehrává přímo před vámi i ve vássamotných.

Chuť se měnív otázku. Jídlo v příběh. Každý chod v poselství…

Menu, kterépřipravil šéfkuchař z vyhlášené restaurace Mlýnec Láďa Vaníček, překvapujenejen chutí, ale i prezentací. Maso, zelenina, nápoje – všechno má svůj význam.Některé chody jíte rukama, další vás vybízejí k tvoření a podněcujífantazii, jiné si rozbalujete jako tajemství. U jednoho se smějete, u dalšíhomožná ztichnete. Obsluhu vede dokonalá souhra. Každý pohyb je součástíchoreografie večera. A každá další scéna vás vede hlouběji.

 

„Celépředstavení je koncipováno tak, aby naplňovalo vizi Holešovické tržnice – státse nejen špičkou pražské gastronomické scény, ale i místem, kde návštěvnícizažívají originální kulturní události na vysoké úrovni. Myslím, že BEEF tentozáměr skvěle naplňuje. Překvapil nás velký zájem po generální zkoušce, kdy sezačaly objevovat dotazy na možnost soukromých představení pro firmy. Kdo ví –možná se k tomuto konceptu v budoucnu vrátíme a nabídneme další příležitostivychutnat si tuto ojedinělou dekadentní akci, která snoubí špičkovougastronomii s talentem Kryštofa Bartoše v rámci imerzivního divadla. A takévěřím, že si návštěvníci po představení odnesou nejen zážitek, ale i zamyšlenínad tím, co a v jakém množství jíme – a jakou roli v tom všem hraje maso,“ komentuje akci Milena Mauricová,marketingová ředitelka Výstaviště Praha, a.s.

 

Večeře, která vám zůstane pod kůží.

Během necelýchtří hodin se před vámi odehraje příběh – óda za maso, které zmizelo z povrchuzemě. Vývoj člověka, jeho vztah k přírodě, posedlost konzumem a touha ponávratu k něčemu skutečnému. Každý chod reflektuje jinou kapitolu tohotopříběhu. Slova velekněze Kryštofa Bartoše rezonují prostorem, zatímco vydoslova ochutnáváte to, o čem mluví. Avšak nechybí ani dávka humoru. Jednosousto – a jste na poli a jíte brambory, zeleninu a sýry v takové podobě,která si doslova pohrává s vaší myslí. A pak… se maso vrací.

Přestože jde omoderní pojetí gastro performance, není potřeba mít obavy. Interakce jecitlivá, jemná a vždy s respektem k tomu, co je návštěvníkům příjemné. Můžetejen sledovat. Nebo se ponořit. Tak jako tak – odejdete jiní.

 

BEEF očima prvních návštěvníků

„Když jsme vcházeli doHaly 17, kde se odehrává Beef, měli jsme samozřejmě nějaká očekávání. To, coovšem následovalo v rámci samotného představení, jakákoli očekávánípředčilo. Chvílemi jsem měla pocit, že jsme se ocitli ve filmu Eyes Wide Shutnebo na bohoslužbě v podsvětí. Neskutečná atmosféra, dokonalé jídlo, jaké jsmedosud nikdy neochutnali a skvělý Kryštof Bartoš v roli kazatele, to všenás naprosto dostalo. BEEF je něco, co na české scéně chybělo.“ Iveta K.& Radek H., 47 let  

„O imerzivním divadlejsem už slyšel a něco málo i zažil. V rámci Beefu ale celá věc dostává úplně jiný rozměr. Absolutně jsemnečekal tak dokonalou scénu a celkově pojetí, které bych spíš hledalv Berlíně na dekadentní party. Jsem rád, že jsem se nechal k návštěvězlákat a tenhle zážitek vřele doporučuju.“ Adam V., 40 let

„Už po prvním chodujsem věděla, že bych chtěla tento zážitek sdílet s celou rodinou ikamarády, protože jsem obklopena milovníky jídla. Ty chuťové variance bylyobčas nad rámec mé představivosti a vymyslet takovou jízdu pro jedenáct chodů,to chce skutečně už velkou dávku zkušeností v kombinaci s ulítlostí vhlavě. Kryštof Bartoš byl také skvělý, celé je to komplexní a vlastně je škoda,že se jedná o krátkodobý koncept, asi bych měla snahu přesvědčit šéfovou,jestli bychom tady nemohli mít teambuilding s firmouJ.“ Jitka V., 34let    

 

BEEF v kostce:
Místo konání: Holešovická tržnice, Hala 17, Praha
Termíny: 24. 4. – 14. 5. 2025 (15 večerů)
Délka trvání: cca 2,5 hodiny
Tvůrčí tým: Adam Skala, Veronika Svobodová, Tereza Gsöllhoferováa Eva Justichová
Hrají: Kryštof Bartoš

Menu: Ladislav Vaníček(Zátiší Group)
Kapacita: představení je vždy pro 60 hostů, vstupné stojí 4 800 korun alístky jsou k zakoupení zde

 

Pro více informací o BEEF a programu130 let Holešovické tržnice sledujte sociální sítě Holešovické tržnice a webovéstránky www.holesovickatrznice.cz.

 

Kontakt pro média:

Linda Antony/ tel: 777 16 88 99 / email: linda.antony@navystavisti.cz

Veronika Wolfová / tel: 724 442 965 / email: pr@navystavisti.cz