arrow_back
Pro média

Pastrami Pop Up 3: Když se skvělé jídlo potká s kulturou

Holešovická tržnice se již příští týden ve čtvrtek promění v centrum newyorského street foodu.

Praha, duben 2025 – Holešovickátržnice se již příští týden ve čtvrtek promění v centrum newyorskéhostreet foodu s desítkou prodejců, kteří se v rámci tradiční akcePastrami Pop Up postarají o skvělou atmosféru, kde hlavní roli sehrají v mnohapodobách vyhlášené pastrami sendviče. A protože správný street foodzážitek nekončí u jídla, mohou se návštěvníci těšit také na doprovodný kulturníprogram. Akce Pastrami Pop up startuje 24. dubna od 11.00 hodin a jepřístupná zdarma až do 22.00 hodin.

„Pastrami Pop Up je pro násvíc než jen food festival. Je to místo, kde se setkává komunita, která sdílívášeň pro skvělé jídlo, kreativitu a která dokáže ocenit práci, která za tímvším je. Máme tu skvělé prodejce, kteří se nám každý rok hlásí a přibývajídalší, což mě velmi těší. A krásné na tom je, jak to celé funguje ve vzájemnésynergii. Věřím, že to je ten důvod, proč se k nám lidé vrací a užívajísi zdejší uvolněnou atmosféru,“ říká Aleš Víšek z programového odděleníHolešovické tržnice a autor konceptu Pop Upp.

Kdo si pro vás letos chystá neodolatelné pochoutky?

Masna Kozí – nováček z Kozí ulice

„Ačkoliv se Pastrami Pop Upúčastníme poprvé, informace o tomto svátku pastrami se k nám dostávaly už zpředchozích ročníků a nemůžeme se dočkat, až budeme součástí této jedinečnéudálosti. Na Pop Up jsme připravili tradiční i speciální verzi našeho pastramisendviče.“ 

„Těšíme se nejenom napříležitost představit naše pastrami širšímu publiku, ale také na možnostsetkat se s dalšími nadšenci a profesionály v oboru a společně oslavit krásugastronomie. V Masně Kozí totiž víme, že dobré jídlo spojuje lidi a vytváří tynejlepší vzpomínky.“ 

Bezmasna prvnírostlinné řeznictví v České republice

„Od začátku vymýšlení konceptuBezmasny jsme počítali s tím, že bychom rádi svoje působení rozšířili zahranice naší maličké letenské prodejny. Naše produkty distribuujeme dorestaurací a obchůdků, děláme cateringy na různé události a teď se námplní i přání s naším jídlem objíždět různé  pop upy a festivaly! Už 24. 4. se uvidíme vHolešovické tržnici na Pastrami PopUpu! Budeme mít připravenou naši rostlinnouverzi pastrami samostatně i ve dvou verzích sendviče pro všechny, kteří jsouzvědaví a rádi ochutnají něco nového. Tak dorazte, budeme se moc těšit!“ 

BISTRO MANQUIAN AUTHENTICCHILEAN FOOD – Zažijte Chile v Praze!

„V Chile jsou sendvičedůležitou součástí gastronomie, kulturním a sociálním fenoménem a mají dlouhoutradici. Chilané jsou nároční, často a rádi si sendviče vychutnávají doma, vrestauraci i na fotbalových stadionech. Dobrý chilský sendvič musí mítvynikající vůni, chuť, texturu a musí být VELKORYSÝ. Na festival Pastrami vámpřipravíme 3 neodolatelné speciality:

BARROS LUCOjeden z nejznámějších a nejoblíbenějších chilských sendvičů. Jeho šarm spočívá

vjednoduchosti, kvalitě ingrediencí a v umění připravit jej. Vychutnejte siBarros Luco z Bistra Manquian: 200 g našeho prémiového hovězího masanakrájeného na velmi tenké plátky a opečeného na grilu, rozpuštěný sýr anaše domácí bulka. Opravdové delirium.

 

LOMITOCOMPLETO klasik mezi chilskými sendviči. Připravujeme vám jej z 200 gvyváženě ochucených plátků pozvolna pečeného libového vepřového masíčka, kterénecháváme odpočinout ve vlastní šťávě. Podáváme v naší úžasné domácí bulce, snašim domácím dušeným jemně ochuceným a míně křupavoučkým hlávkovým zelíčkem,čerstvým rajčátkem a majonézou.

 

COMPLETOCHILLÁN – je velmi tradiční a oblíbená chilská verze hotdogu. Chilské COMPLETOvyniká tím, že je větší a obsahuje rozmanitější přísady. Existuje spoustavariací. Ochutnejte naše jedinečné COMPLETO CHILLÁN z prvotřídních ingrediencí:potěší vás naše skvělá domácí máslová brioška plná vynikající štědré porcekousíčků grilované tradiční chilské vepřové salchicha LONGANIZA, kterouvyrábíme podle naší rodinné receptury, skvělé restované cibulky al dente,úžasného rozpuštěného sýra a zakončená tečkou z křupavých kousíčků čerstvépapriky.“


 
MK’s BBQ TRUCK – jídlo v pravém americkém stylu

„Letošní ročník Pastrami PopUp bude naše druhá účast na této akci a už teď se moc těšíme. Specializujeme sena americký streetfood a BBQ. Pastrami nemáme ve stále nabídce, ale moc rádi hona speciální příležitosti připravujeme. První verzi jsme otestovali v jedné naší provozovně – Počernickém pivovaru a měli jsme velký úspěch. Připravíme pro vás stejně PASTRAMI sandwich,PASTRAMI burger a PASTRAMI tacos. Těšíme sena vás.“ 

Řeznictví Čejka a Bistro Čejka Chutně a poctivě již přes sto let!

Rodinného řeznictví Čejka seujímá čtvrtá generace a vsadila na osvědčenou klasiku v moderním pojetí. Kráčís moderními trendy a své řeznické know-how obohacují o nové receptury a přípravymas z celého světa. Jedním z nejpopulárnějších produktů od Čejků je jejich verze amerického pastrami sandwiche z jejichoceněného sušeného hovězího masa. Toto maso se hodí jak nateplou, tak studenou přípravu a lze jej ochutnat v nově otevřeném Bistru Čejka v Pražském Karlíně. Bistro bude mít svůj stánek na Holešovickém „Pastrami Pop Upu“, kde budetemoci ochutnat dobroty s pastramiod Čejků. 

Big Smokers – masoa napůl kvašená okurka

„Pastrami Pop Up se blíží a mybudeme u toho! Letos vám přivezeme zase něco speciálního – legendární hovězíbrisket z farmy Creekstone, ze kterého připravíme šťavnaté pastrami. Tonepotřebuje nic víc než plátek podmáslového chleba a naši napůl kvašenouokurku. Přijďte ochutnat!“

Meat VandalsZpětna Pastrami Pop Up!

„Zveme vás znovu na skvělýzážitek plný Pastrami. Přijďte ochutnat nejen naše sandwiche a užít si skvělouatmosféru téhle parádně zorganizované akce. My tam opět budeme a těšíme sena vás!“

Piantadoneodolatelnáchuť Argentiny

"Jsem nadšený, že se svámi mohu podělit o svůj pohled na pastrami! Používám šťavnaté hovězí vacio, nakterém jsem zdokonalil tradiční marinování a uzení, abych dosáhl té typickéchuti. Podávám ho na chlebu s chimichurri. A nezapomeňte ochutnat také choripán– úžasný argentinský sendvič s vepřovou klobásou, který vás ohromí svou chutí!Připojte se k nám na kulinářské dobrodružství Argentinou!"

Take Eat EZ American BBQ &Deli – pro ty, co chtějí tradiční chuť pastrami

„Jsme malá rodinná firma. Uždevátým rokem provozujeme food truck a v malém vyrábíme americké BBQ adelikatesy, jak už název napovídá. K výrobě čehokoliv, tak i pastrami, mámekonzervativní přístup vyrábíme je vždy zhovězího hrudí (brisket), nakládáme na 3 týdny do kořeněného solného nálevu audíme v páře. Koření na nálev i na pečení mícháme podle osvědčených receptur aneobsahují jen pepř a koriandr... Pastrami podáváme výhradně ve dvou tradičníchvariantách tradiční Reuben sendvič s kyselým zelím,ementálem a ruským dressingem anebo jako Pastrami on rye v žitném chlebu sdomácí deli hořčicí. Obě varianty pak doplní vlastní dill pickles, kterépřekvapivě vyrábíme z cuket, což je oblíbený rébus pro zákazníky. I letos semůžete těšit na klasiku i různé variace, ať je větší zábava a možnostobjevovat. 

Každý, kdo vyrábí pastrami sizaslouží uznání, protože to s ním není jednoduché. Je tolik věcí, které semůžou pokazit nemusí se dobře promarinovat a pak jeuprostřed šedivé, může být tuhé nebo se naopak rozpadat a nejde nakrájet anebomůže být suché atd. Navíc se musí úzkostlivě dbát na čistotu přípravy, protožestačí malá nečistota v nálevu a celá várka jde do odpadu. Vyrobit pastrami takénení levná záležitost a je to neustálý boj mezi velikostí porce a cenou, kterouje ještě zákazník ochoten zaplatit. Přitom aby výsledný produkt vypadaldůstojně a byl na něm znát veškerý čas, který si jeho příprava vyžadovala.“ ErikZlámal, Founder & Chef. 

GULE – sladká jízda skoblížky

„Letos již potřetí GULE vedleborců, kteří připravují to nejlepší pastrami ve městě. Jen co si utřete pusu polahodném mase, zastavte se u nás na sladkou tečku. GULE jsou čerstvé tvarohovémini koblížky s různými variantami polev a posypů, speciálně na Pastrami Pop Upjsme si pro vás připravili příchuť P & J (čti pídžej), nebolí Peanut &Jelly, kde v našem provedení se jedná o koblížky polité rybízovou marmeládou azasypané praženými, drcenými arašídy. Tak se zastavte ochutnat.“ 

„Jsme sociální podnik, který vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním znevýhodněním.“

Pivovar Falkon –specialisté na zlatavý mok

„Z Pastrami Pop Up se stávápříjemná jarní tradice, na kterou se každoročně těšíme. Letos jsme si promilovníky ležáků připravili báječně pitelný německý Pils, jemný rýžový ležákAkira a hořký pale lager Severka. Nebudou chybět ani piva kvašená svrchně, aťuž svěží pale aleVzlet nebo moderní IPA Tyjátr s chmely z lokálního zemědělství.“ 

Luvini – víno, prosecco a gin& tonik

Luvini na kolech přijíždí sestánkem kde budete moci již tradičně ochutnat prémiová italská vína a prosecca.Mimo jiné v koňském přívěsu předělaném na bar si můžete dát vyladěný gin tonica zažít tak předpremiéru nově vznikajícího baru v Praze s názvem Gin Twist Barzaměřeného právě na nespočet kombinací tohoto světově oblíbeného drinku. „Kudálosti Pastrami Pop Up jsme vymysleli neotřelé gin & tonik kombinace tak,abyste mohli ochutnat více variant a různých chutí. Zároveň jsme doplnili párdalších drinků jako Palomu či odlehčenou verzi negroni, takže věříme, že sikaždý u nás najde to své!“

 Přehled všech podniků, které na akci najdete:

·      BigSmokers

·      MeatVandals

·      TakeEat EZ

·      MK’sBBQ Truck

·      BistroČejka a rodinné Řeznictví Čejka

·      MasnaKozí

·      Piantado

·      BISTROMANQUIAN AUTHENTIC CHILEAN FOOD

·      GuleFood Truck

·      Bezmasna

·      PivoFalkon a Luvini

 

Program po celý den

Kromě jídla si návštěvníci užijítaké hudební program, výtvarné umění a kulturní vystoupení. Na akci vystoupí DJTeejay Ivo a DJ Gadjo, kteří se postarají o hudební podkres. Výtvarník JakubBachorík, jehož vtipné kresby sendviče s nadhledem doprovázejí Pastrami Pop Upjiž od samého počátku, bude přímo mezi návštěvníky malovat originálníilustrace. Večer bude patřit improvizačnímu divadelnímu představení Just! Improv Hala 17. Vstupné na tuto kulturní část je 190 Kč. Dále se v tento den otevírávýstava ve Vodárenské věži, která mapuje historii bývalých městských jatek.Výstava bude doplněná interaktivními prvky, včetně úkolové stezky pro děti a možnostívyhlídky na areál.

📍 Holešovická tržnice 📅Čtvrtek 24. dubna 2025⏰ 11:00 – 22:00 🎟Vstup zdarma

 

Pro více informací sledujtenaše stránky Holešovickátržnice a sociální sítě, kde vám přineseme všechny podrobnosti a novinky.


Kontakt pro média:

Linda Antony / tel: 777 16 88 99 / email: linda.antony@navystavisti.cz

Veronika Wolfová / tel: 724 442 965 / email: pr@navystavisti.cz