Zátiší Group, renomovaný lídr české gastronomické scény, přináší do Holešovické tržnice nový projekt, který propojuje tradiční gastronomii s moderním přístupem. Restaurace Burza se soustředí na poctivou přípravu masa na otevřeném ohni. Do historického prostoru bývalé jateční burzy přinese nejen vynikající masové pokrmy, ale i jejich vegetariánské alternativy. Ukazuje tak, že do budovy jateční burzy nemusí nutně patřit jen maso.
Restaurace bude mít silnou vazbu na kvalitní lokální produkty a jejich pečlivé zpracování řadou moderních technik. Hlavními pilíři konceptu budou nejen masa připravená na ohni, ale i domácí pečivo a skvělé pivo.
Burza se stane nejen gastronomickým, ale i kulturním centrem Holešovické tržnice. Cílem je oživit celý prostor a podpořit jeho přeměnu v centrum kultury, gastronomie a odpočinku, které nabídne kvalitní jídlo a autentickou atmosféru pro Pražany i turisty. Zátiší Group se těší na to, že otevření Burzy bude dalším krokem k demokratizaci kvalitní gastronomie. Otevření by mělo proběhnout ke konci roku 2025.
V Holešovické tržnici naproti Hale 22 vzniká kulinární projekt, který přinese živou atmosféru dalšího pražského dvorku. Dva oblíbené podniky Ambiente – řeznictví Naše maso, cukrárna Myšák a zcela nová slovenská restaurace – společně vytvoří místo, které bude žít od rána do noci. Holešovický dvorek propojí všechny tři koncepty – ráno si tu můžete vychutnat snídani u Myšáka s výběrovou kávou a tradičními českými zákusky, k obědu zamířit na výtečné steaky či burgery z Našeho masa nebo na slovenské speciality a srdečnou pohostinnost v restauraci vedené šéfkuchařem Tomášem Valkovičem. Večer pak bude patřit vínu, fine diningu a neformálnímu posezení pod širým nebem. O architektonickou podobu celého projektu se postaral Josef Pleskot. Otevřít by se mělo na přelomu léta a podzimu letošního roku.
Nová slovenská restaurace nabídne celodenní provoz se zaměřením na rychlá a komfortní jídla ke konzumaci přímo na dvorku, ale také fine dining pro náročnější hosty. Restaurace bude mít 30 míst k sezení a zaměří se na jednoduchou slovenskou kuchyni s využitím místních i slovenských surovin. Vinný lístek nabídne pestrý výběr slovenských vín, která skvěle doplní menu.
Řeznictví Naše maso, známé z Dlouhé ulice, přenese svůj koncept do Holešovic – bude zde prodávat kvalitní maso a připravovat řeznické speciality, včetně burgerů a steaků, které si návštěvníci mohou vychutnat přímo na místě.
Cukrárna Myšák se postará o sladkou stránku holešovického dvorku. Nabídne klasické české zákusky, výběrovou kávu a pohodovou atmosféru pro ranní posezení i odpolední dezerty.